Veel mensen zijn van mening dat de beste woonhuizen in Los Angeles zijn ontworpen door de ontwerper Frank Lloyd Wright. Het is moeilijk om tegen die wijsheid in te gaan, maar de waarheid is dat er overal in Los Angeles veel verschillende stijlen van huizen zijn die evenveel aandacht verdienen voor hun unieke stijlen als de huizen van Wright.

Desalniettemin kun je niet beginnen met praten over huizen in Los Angeles County zonder eerst naar de huizen van Wright te kijken. Zijn eerste huis in de buurt, bekend als het Hollyhock House, dat in 1921 werd gebouwd, zou zijn interpretatie zijn van wat hij beschouwde als de levensstijl in Zuid-Californië. Aanvankelijk zou het een volledig complex van meerdere gebouwen zijn, maar financiële verschillen kwamen naar voren en het stopte met alleen het Hollyhock House en twee secundaire woningen.

Iemand die in dezelfde periode huizen bouwde, was Rudolf Schindler, vaak geassocieerd met de randen van de moderne architectuurbeweging. Hij genoot ervan om huizen in driedimensionale vormen te bouwen met warme materialen en opvallende kleuren, en een van de huizen waar hij het meest bekend om was, was de John J. Buck Residence, die in 1934 werd gebouwd.

Vervolgens verhuizen we naar huizen die iets later, halverwege de eeuw, zijn gebouwd en sinds we zijn begonnen met Frank Wright, kunnen we net zo goed deze fantastische woning laten zien die bekend staat als het Ross House, gebouwd in 1957 door zijn kleinzoon, Eric Lloyd Wright , mooie woningen met grote balkons en weelderige groenvoorzieningen.

Om niet achter te blijven, heeft een van de jongere tijdgenoten van Wright, John Lautner, veel huizen in de hele provincie gebouwd, maar een van zijn eerste was de prachtige residentie die bekend staat als Wolff House. Het is een drie-slaapkamer in de Hollywood Hills gebeeldhouwd in hout, steen en glas.

Natuurlijk kunnen we niet gewoon bij Lautner bij één huis stoppen, dus laten we eens kijken naar deze prachtige residentie die bekend staat als het Segel-huis, dat ooit eigendom was van Courtney Cox en David Arquette, en nu eigendom is van Frank en Jamie McCourt, de eigenaren van de Los Angeles Dodgers.