Het is een geweldig idee, omdat je veel dichter bij wat je echt wilt kunt komen als je bouwt dan koopt. Maar er zijn enkele belangrijke dingen waar u op moet letten, om risico’s en verrassingen tot een minimum te beperken en uiteindelijk het huis te krijgen dat u wilt. We hebben deze handige gids samengesteld uit een aantal industriële bronnen en onze eigen ervaring. We hopen dat het je een goede introductie geeft.

Uw nieuwe woning wordt een van de belangrijkste investeringen die u ooit financieel en emotioneel zult doen. U wilt het ontwerp en de constructie goed krijgen, zodat het past bij uw huidige en toekomstige behoeften en levensstijl. Er zijn veel bouwers die bereid zijn om een ​​huis voor je te bouwen, maar welke is de juiste? Welke maakt jouw droom werkelijkheid? Volg de stappen in dit informatiepakket en u bent enkele stappen dichter bij het waarmaken van uw droom.

Bij gebruik van een architect, bouwontwerper of ingenieur komen de kosten voor het ontwerpen van de woning bovenop de bouwkosten. Bij het gebruik van een bouwer die een ontwerpservice als onderdeel van het pakket aanbiedt, wordt het ontwerp in de prijs verwerkt. Dit heeft invloed op de hoeveelheid tijd die kan worden besteed aan het werken met u aan het ontwerp. Overweeg dit ook wanneer u selecteert wie uw huis ontwerpt.

Ze moeten u ook kunnen adviseren over de meest geschikte oriëntatie van het huis in relatie tot de zon en de heersende wind. Ze moeten u ook kunnen adviseren hoe u het beste gebruik kunt maken van de topografie van een site.

Zo is het vaak beter om een ​​huis te bouwen op een hellend terrein dat gebruik maakt van de vorm van het terrein in plaats van een bulldozer in te brengen om het terrein een nieuwe vorm te geven. Grondwerken kunnen duur zijn.