We hebben weer een prachtige zomer achter de rug met vele warme en zonnige dagen. En deze zonnige dagen waren zeer welkom in dit vreemde tijdperk. Door de coronacrisis hebben veel huishoudens de vakantie moeten annuleren en merken we toch dat we allemaal de relaxte dagjes aan de Costa del Sol missen.

Door het mooie weer hebben we gelukkig nog flink wat mooie dagen aan het Nederlandse stand mogen beleven waardoor we met z’n allen toch nog een beetje een vakantiegevoel hebben kunnen ervaren.

Maar waar we het bekende spreekwoord ‘na regen komt zonneschijn’ graag aanhalen, geldt dit zeker ook andersom en hebben we de eerste natte dagen al meegemaakt. We merken eigenlijk aan alles dat we langzaam de herfst tegemoet gaan. We hebben de eerste storm (Francis) al meegemaakt, we hebben te maken met flinke regenbuien en het wordt weer vroeger donker.

Dat zijn de momenten dat we ook te maken krijgen met vochtproblemen thuis. Denk maar eens aan vocht in de kelder of vocht in muur. Hier zit je echt niet op te wachten. We raden ook aan om bij de eerste symptomen direct actie te ondernemen voordat de schade zodanig is dat het te laat is.

Wat zijn de gevolgen van vochtproblemen.

Vochtproblemen klinkt ten eerste al niet erg fijn. En dat is het ook zeker niet. Want vocht kan vervelende schade aanbrengen aan uw woning. In eerste instantie zult u waarschijnlijk een muffe geur in huis krijgen omdat vocht uw huis niet uit kan. Maar het kan ook gevolgen hebben op de afwerking van uw huis. Zo kunnen stucwerk een behang gaan loslaten waardoor uw huis meer op een bouwval gaat lijken. Ook houten vloeren kunnen hierdoor krom gaan trekken.

Op den duur kan het zelfs insecten uw huis in trekken zoals zilvervisjes of pissebedden. Dit is absoluut iets wat u wilt voorkomen. Het ergste wat kan gebeuren is schimmelvorming op de vochtplekken. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht maar kan zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid. U kunt vatbaarder zijn astma en u heeft grotere kans op luchtweginfecties.

We raden u dan ook aan om regelmatig uw huis te ventileren zodat vocht niet in uw huis blijft hangen maar met de frisse lucht mee afgevoerd kan worden.