Het hebben van een studeerkamer in jouw huis is erg prettig. Als je nog naar school gaat of thuis werkt, zal je hier dan ook veel uren spenderen. Dan is het wel zo fijn als je een prettige ruimte hebt waar je goed aan het werk kan. De ruimte waar je in werkt is namelijk ook erg bepalend voor jouw productiviteit en de manier waarop je werkt. Daarom is het zaak dat je van jouw studeerkamer een plek maakt waar je productief aan het werk kan, ook als je al uren aan het werk bent.

 

Een paar groene vrienden

 

Misschien denk je, huh, planten? Maar ja, planten voegen veel toe aan een interieur en bovendien hebben ze een positieve invloed op je productiviteit wanneer je in de buurt van planten aan het werk bent. Daarnaast reinigen planten de lucht van de ruimte, en zorgt dat er dus voor dat de luchtkwaliteit een stuk beter is. Als je lange uren maakt in jouw studeerkamer, is het erg fijn als je ook prettige lucht inademt.

 

Genoeg opbergruimte

 

Als je veel te maken krijgt met papierwerk, notities en andere documenten, is het belangrijk dat je voldoende plek hebt om alles netjes op te bergen. Het is namelijk belangrijk dat je al jouw spullen netjes ordent. Ze zeggen dan ook, een nette ruimte is een net hoofd en georganiseerd werken zal als resultaat hebben dat je uiteindelijk veel meer werk gedaan krijgt. Zorg dus ook voor genoeg opbergruimte. Je kan bijvoorbeeld kluisjes gebruiken om netjes al je documenten een plekje te geven. Bovendien ziet een ijzeren lockerkast er erg interessant en stijlvol uit.

 

Weinig afleiding

 

Het is ook logisch, maar in je studeerkamer moet je werk gedaan krijgen. Dan zijn afleidingen niet erg handig. Zorg er dus voor dat de ruimte op zo’n manier is ingericht dat je er prettig kan zitten en kan genieten van het daar zijn, maar dat je ook niet allerlei verschillende afleidingen om je heen hebt. Je mag het heus wel leuk maken met verschillende decoraties en versieringen, maar je moet niet het risico lopen dat je afgeleid raakt door allerlei verschillende dingen. Zorg ervoor dat er niks te doen is. Neem het liefst ook niet je smartphone mee de ruimte in, want de kans is groot dat je hier dan op gaat zitten en meer tijd hierop spendeert dan dat je daadwerkelijk aan het werk bent. Verminder dus de kans om afgeleid te raken.