Concentratieproblemen komen met regelmaat voor op scholen. Dit geldt voor zowel de leerlingen als de leraren. Een goede concentratie is nodig om op een juiste manier leerstof tot je te kunnen nemen of deze op de juiste manier over te brengen op leerlingen. Er zijn vele factoren van invloed op het concentratieniveau van zowel leraar als leerling. Denk hierbij aan het tijdstip van de dag, omgevingsgeluiden en misschien wel een van de belangrijkste factoren, een schone lucht! Als er in een klaslokaal een muffe lucht hangt zullen de aanwezigen in het klaslokaal minder scherp zijn en daardoor minder geconcentreerd. Een gezonde, schone en geventileerde lucht in een lokaal is van levensbelang en daarom is een goede ventilatie in scholen een van de eerste investeringen die een nieuwe school zou moeten doen. Dit geldt natuurlijk ook voor al bestaande scholen die nog niet over een goede ventilatie beschikken.

Luchtbehandelingssysteem

Waar vroeger veel ventilatiesystemen enkel geschikt waren om lucht van de ene naar de andere locatie te verplaatsen, kunnen de ventilatiesystemen tegenwoordig veel meer! Door de geavanceerde technieken die terug te vinden zijn in de huidige luchtbehandelingssystemen, kan het luchtbehandelingssysteem de lucht die de ruimte wordt ingeblazen bijvoorbeeld zuiveren. Naast het zuiveren kan het luchtbehandelingssysteem ook de warmte van de lucht bepalen die de ruimte wordt ingeblazen. Op deze manier kan ook de temperatuur in de desbetreffende ruimte geregeld worden. Zoals je merkt hebben de ventilatiesystemen zich ontwikkeld tot heuse klimaat controlerende machines en is het hebben van een geavanceerd luchtbehandelingssysteem van enorme meerwaarde voor iedere school. Door het juiste systeem te installeren in de verschillende klaslokalen en deze allen met elkaar te laten corresponderen kan de temperatuur overal in het gebouw gelijk aan elkaar zijn. Naast de gelijke temperatuur zal iedere ruimte ook beschikken over dezelfde schone lucht. Op deze manier wordt er een ideaal klimaat gecreëerd in het gehele gebouw. Dit zal zowel de mentale gesteldheid van de leerlingen als de gemoedstoestand van de leraren bevorderen! Deze verbetering van de mentale gesteldheid gaat in veel gevallen hand in hand met het concentratievermogen en niet te vergeten de gezondheid!