Een lekkage, balen. Wat moet je er mee doen? Een lekkage kan zonder dat je het weet veel schade aanrichten en dit kan hoog in de kosten oplopen. Het is belangrijk dat je hier dus snel bij bent om de kosten laag te houden. In dit blog zal ik je een paar tips geven in de hoop je een beetje te helpen.

 

Tip 1: Vang het lek op

Een van de belangrijkste dingen is het opvangen van de lekkage. Een lekkage kan namelijk heel veel schade aanrichten terwijl jij het niet eens door hebt. Uiteraard zullen hierbij de kosten ook stijgen dus probeer hier zo snel mogelijk bij te zijn. Daarnaast is het net zo belangrijk om op zoek te gaan naar andere lekkages. Of de reden van de eerste lekkage nou oude dakpannen zijn of een hevige storm, in beide gevallen is het goed mogelijk dat er nog een lekkage is ontstaan en deze heeft net zoveel aandacht nodig. Ga dus goed op zoek naar andere lekkages en vang deze op.

 

Tip 2: Kijk of je het zelf kan oplossen

Een dak reparatie kan flink in de kosten oplopen. Het is dus niet gek om zelf eerst even op zoek te gaan naar een lekkage die je zelf kan op lossen. Een kapotte of oude dakpan is namelijk goed zelf te repareren, mocht je het op een veilige manier kunnen doen. Overige reparaties zijn misschien lastig als je zelf weinig of geen ervaring hebt. Dan kan je altijd een Dakdekker Den Haag om hulp vragen.

 

Tip 3: Huur een dakdekker in

Als laatste kan je altijd een Dakdekker inschakelen. Een dakdekker kan je dak op een professionele manier repareren en het lek verhelpen. Probeer dit na het zien van de lekkage zo snel mogelijk te doen om de kosten laag te houden.