Brengt jouw personeel het grootste deel van hun werkdag op kantoor door? Dan zitten zijn de hele dag in dezelfde lucht. In de ochtend is de lucht nog gezond en zuurstofrijk, maar aan het einde van de werkdag is dit waarschijnlijk niet meer het geval. Dit kan ervoor zorgen dat jouw personeel minder geconcentreerd is. Hier zit je niet op te wachten, want dit heeft nadelige gevolgen voor jouw bedrijf. Ze verzetten immers minder werk. Is de luchtkwaliteit op jouw kantoor niet optimaal? Dan wordt het de hoogste tijd om dit te verbeteren. Maar hoe doe je dit? Blygold Lab geeft jou hieronder een aantal tips voor een beter luchtkwaliteit op kantoor.

1. Haal planten naar binnen
Op menig kantoor in ons land zien we enkel bureaus, bureaustoelen, tafels, telefoons en printers. Dergelijke zaken helpen jou om jouw dagelijkse werkzaamheden op een goede manier uit te kunnen voeren. Maar is er ook groen aanwezig? Waarschijnlijk niet. De meeste bedrijven zien dit namelijk als nadelig, want planten moeten onderhouden worden. Toch moet jij weten dat planten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit op kantoor. Planten zuiveren de lucht in een ruimte namelijk. Zo halen ze vaak schadelijke stoffen uit de lucht. En hoe minder van deze stoffen er in de lucht zitten, des te gezonder de lucht op kantoor is. Bijkomend voordeel van planten op kantoor is dat ze de boel opfleuren.

2. Zorg dat er voldoende frisse lucht naar binnen kan
Planten helpen jou om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren, maar er is meer. Zo moet jij er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat er voldoende frisse lucht naar binnen komt. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raampje open. Op deze manier kan vervuilde lucht naar buiten en wordt frisse lucht aangevoerd. Op zonnige dagen kun je zonder problemen een raampje openen. Dit doe je niet wanneer het regent of als het buiten koud is. Denk niet dat ventileren in dat geval niet mogelijk is. De meeste ramen zijn namelijk voorzien van ventilatieroosters. Zet deze bij voorkeur open wanneer je aan het werk bent. Vergeet je dit regelmatig? Dan biedt een mechanische ventilatie uitkomst of een microbiologisch luchtonderzoek. Met behulp van zo’n installatie hoef jij je zelf niet langer zorgen te maken over de luchtkwaliteit op kantoor.

3.Onderzoek hoe het zit met de luchtkwaliteit op jouw kantoor
De meeste mensen weten niet wanneer er sprake is van een slechte luchtkwaliteit op kantoor. Geldt dit ook voor jou? Dan neem je waarschijnlijk ook geen maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zoals we eerder in deze tekst al aangaven, kan dit nadelige gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Werknemers zijn minder geconcentreerd en dat zorgt voor een lagere productiviteit. Daarbij komt dat een slechte luchtkwaliteit op den duur gezondheidsklachten kan veroorzaken. Reden genoeg om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren.

Voordat jij maatregelen neemt, kun je de lucht op kantoor laten analyseren door Blygold lab. Zij gebruiken hier professionele apparatuur voor. Hierdoor weet jij binnen de kortste keren of jij de luchtkwaliteit op kantoor kunt verbeteren. Daarnaast kunnen de specialisten van Blygold Lab jou adviseren over maatregelen die je kunt nemen voor een betere luchtkwaliteit op kantoor.