Naast een goed matras en dekbed, is een hoofdkussen onmisbaar voor een goede nachtrust. Als je een ‘slecht’ hoofdkussen hebt, kan dat je in een verkeerde houding slaapt waardoor er nekpijn kan ontstaan. Hoofdkussens zijn er in verschillende soorten en maten. Ben jij opzoek naar een goed kussen? Dan vraag jij je waarschijnlijk af welke verschillende soorten kussens er op de markt zijn. Hieronder vertellen wij je dit graag. 

Welke verschillende materialen zijn er?
Er zijn verschillende materialen waarmee kussens gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn dons, latex, synthetisch, anti allergeen en traagschuim. Welk materiaal het best bij jou past, is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Slaap jij het liefst op een zacht kussen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dons kussen, het grote voordeel van een dons kussen is dat het gemakkelijk vormbaar is. Ben jij een buik- of zijslaper? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een latex kussen. Een latex kussen vind je in verschillende hardheden, maar het grootste voordeel van een latex kussen is de goede ondersteuning. Daarnaast houden ze de gehele nacht hun vorm en voelen ze soepel aan. 

Welke verschillende merken zijn er?
Net zoals je uit verschillende materialen kunt kiezen, kun je ook uit verschillende merken kiezen. Voordat je een hoofdkussen aanschaft is het daarom raadzaam om de verschillende aanbieders te vergelijken. Een aantal bekende en populaire merken zijn bijvoorbeeld: Tempur, Silvana, Revor, Dormisette en Paradies. Deze merken zijn vaak al decennialang bezig met de ontwikkeling van hoogtechnologische producten op het gebied van slapen. 

Welke stevigheid past bij mij?
Of je liever een zacht of hard hoofdkussen wilt, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. De juiste ondersteuning krijg je als je hoofd, bij wijze van spreken, wegvalt in het kussen. Kies je met een lichtgewicht een stevig kussen, dan zou het kunnen dat je meer ‘op’ het kussen blijft liggen. Ben je wat zwaarder maar heb je een (te) zacht hoofdkussen, dan zak je waarschijnlijk veel meer weg in je kussen. Beide gevallen zouden kunnen leiden tot nek- en hoofdpijn. 

Hoe kies je het perfecte kussen?
Zoals de bovenstaande tekst goed weergeeft is hét perfecte kussen volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Kijk bij het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen daarom naar de verschillende materialen, merken en stevigheid. Heb jij ergens heerlijk geslapen, bijvoorbeeld in een hotel? Maak dan zeker even een foto van het label van het kussen. Zo weet jij steeds beter wat het perfecte kussen voor jou is.