Wanneer je een lichamelijke beperking hebt of senior bent, kan het opstaan uit een stoel als moeilijk worden ervaren. Je hebt vaak hulp nodig of het kost te veel moeite waar je tegen op kan kijken. Een oplossing hiervoor is om een staop stoel te kopen. Een staop stoel helpt je, zoals de naam al aangeeft, met het opstaan uit je stoel. De stoel beweegt met je mee wanneer je wilt opstaan waardoor je ondersteunt wordt en binnen no-time weer staat. Meer voordelen weten van staop stoelen? Lees dan verder! 

Welke sta op stoel? 

Er zijn verschillende soorten staop stoelen met verschillende aantallen motoren. Je hebt staop stoelen met 1, 2 of 3 motoren. Het aantal motoren bepaalt het aantal mogelijkheden dat de stoel heeft. Bij een staop stoel met 1 motor kantelen de rug en beensteun tegelijkertijd naar de sta op positie. De rug- en beensteun zijn niet los van elkaar te bedienen. Bij een twee moterige staop stoel zijn de rug- en beensteun wel apart van elkaar te bedienen. Je kunt daardoor bijvoorbeeld een voetenbankje creëren terwijl de rugsteun rechtop blijft staan. Bij een staop stoel met 3 motoren kun je ook nog eens de zitting apart bedienen. Zo kun je de gehele staop stoel naar een positie brengen die volledig naar wens is. Bij alle drie de soorten staop stoelen kun je de stoel in een ligpositie brengen.  

Personaliseer je sta op stoel 

Een staop stoel is volledig te personaliseren naar eigen smaak. Veel mensen denken dat een staop stoel vaak ouderwets-uitziende stoelen zijn wat niet in hun interieur past. Echter kun je tegenwoordig je staop stoel helemaal zelf personaliseren waardoor er sowieso een stoel bij zit van je dromen. Je kunt er zelf voor kiezen welke bekleding je graag op de stoel hebt (stof, leer, combinatie), welke maat je de stoel in wilt en uiteraard welke kleur. Daarnaast kun je je sta-op stoel zo luxe mogelijk maken als dat je zelf wilt. Denk hierbij aan het toevoegen van een massage functie of stoelverwarming.  

Goed voor je lichaam 

De meeste volwassenen hebben wel eens rugklachten door lichaamsbouw, conditie of leeftijd. Tijdens het zitten word je rug vaak extra belast, vooral als je de hele dag aan het werk bent op een bureaustoel. Een sta-op stoel ondersteunt je rug en verlicht de pijn aan de rug tijdens het zitten. Daarnaast verminderd een sta-op stoel de druk en zorgt de stoel voor een goede vochtuitvoer uit de benen. De voordelen van een sta-op stoel zijn eindeloos. Kom lang bij Mobivit om het grote assortiment van sta-op stoelen te bekijken en ze uit te proberen.