Een lekkage, niemand zit er op te wachten maar dit kan helaas wel eens voorkomen. Vooral als je in een oud huis woont kan je hier nog wel eens mee te maken krijgen. Een lekkage klinkt vrij onschuldig maar als je hier te lang mee wacht kan het juist veel schade veroorzaken. In dit blog zal ik je 3 tips geven die je kan gebruiken als je een lekkage hebt gevonden.

Tip 1: kijk voor andere lekken

Bij het vinden van een lekkage kan het heel goed voorkomen dat je op een andere plek ook een lek hebt. Dit komt omdat bij alle mogelijkheden tot een lekkage het niet zomaar gebeurt. Er is of door een storm schade ontstaan of het dak is oud en aan vervanging toe. In beide gevallen is het heel goed mogelijk dat er nog meer lekken aanwezig zijn. Ga hier snel naar kijken en mocht je iets vinden, vang het zo snel mogelijk op.

Tip 2: repareer het dak

Als tweede is het heel belangrijk om het dak, waar het lek is ontstaan, te repareren. Dit kan je zelf doen als de klus niet te groot is en je je aan de veiligheidsnormen kan houden. Bijvoorbeeld als het een kapotte dakpan betreft. Mocht je hier nou geen ervaring in hebben is het beter om dit aan een professional over te laten. Er zijn heel veel dakreparatie bedrijven die jou graag helpen het dak te repareren.

Tip 3: laat je dak inspecteren

Als laatste is het verstandig om je dak te laten inspecteren, vooral als het lek is ontstaan door ouderdom. Als het lek is ontstaan door ouderdom komt het namelijk vrij vaak voor dat er op andere plekken ook een lek kan ontstaan. Wacht dit niet te lang af en laat een dakdekker in de buurt, dakdekker Harderwijk, er naar kijken. Als je dan toch bezig bent op het dak. Kijk dan ook even of het nodig is om een schoorsteenveger in te huren.