Voor een gezond leefklimaat is het belangrijk om je huis goed schoon te houden. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. In schoonmaken gaat namelijk behoorlijk wat tijd zitten en het is bepaald geen hobby van de meeste Nederlanders. Gelukkig zijn er een aantal apparaten die je het leven een stuk makkelijker maken. Deze nemen jou het werk uit handen of zorgen ervoor dat je de gebruikelijke klusjes een stuk sneller kunt uitvoeren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Robotstofzuigers

Het meest gebruikte schoonmaakapparaat is ongetwijfeld de stofzuiger. Iedere week, of soms zelfs meerdere keren per week, moet je dit apparaat er wel bij pakken om je huis vrij van stof en vuil te maken. Maar een geliefd klusje is dit over het algemeen zeker niet.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig robotstofzuigers. Terwijl jij met je voeten omhoog op de bank ligt, doet dit apparaat het zware werk voor je. En het mooie van deze apparaten is dat ze steeds geavanceerder worden en in vele soorten verkrijgbaar zijn. Zo heb je speciale robotstofzuigers voor grote ruimtes of voor het reinigen van tapijt. Ook bestaan er modellen die je kunt bedienen met een app of die ook zijn uitgerust met een dweilfunctie.

Stoomreinigers

Een tweede modern apparaat dat je beste vriend is in het huishouden, is de stoomreiniger. Dit apparaat verwijdert viezigheid doordat het op hoge druk stoom uitstoot. Doordat het voornamelijk water gebruikt en geen chemische middelen is het een stuk milieuvriendelijker en hygiënischer dan traditionele schoonmaakmiddelen. Ook is het ontzettend effectief: op harde oppervlakten doodt het 99,99% van alle aanwezige bacteriën.

Het mooie van stoomreinigers is dat ze geschikt zijn voor vrijwel alle klusjes. Bijna alles is er wel mee schoon te maken. Dit geldt ook voor alle hoekjes en gaatjes waar het normaal zo lastig bij komen is. Schaf je een stoomreiniger aan, dan zal je al gauw merken dat je niet meer zonder kan. Een overzicht van de beste stoomreinigers vind je op Klesto.nl.