Als we mensen vragen wat een loodgieter precies doet, krijgen we vaak verschillende antwoorden. De één denkt dat een loodgieter alleen lekkages verhelpt, terwijl de ander zo’n vakman inschakelt voor het verleggen van leidingen. Hierdoor ontstaat geregeld verwarring. Moet er bij jou thuis een klus uitgevoerd worden en twijfel je of een loodgieter hier de juiste persoon voor is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waar je een loodgieter in Utrecht voor inhuurt.

Lekkage verhelpen
Iedere woning in ons land herbergt behoorlijk wat leidingwerk. Door een groot deel van deze leidingen stroomt water. Zo wordt er bijvoorbeeld water aangevoerd via waterleidingen en stroomt het weg via afvoerleidingen. In veel gevallen blijft het water keurig in de leiding. Toch kun je te maken krijgen met een lekkage. In dat geval ontsnapt het water uit het leidingstelsel. Dit gebeurt vaak bij een koppeling, maar er kan ook een scheurtje in een leiding zitten. Ondanks dat er soms maar weinig water uit een leiding ontsnapt, doe je er goed aan een loodgieter in te schakelen voor een lekkage. Door direct handelend op te treden blijft de waterschade namelijk beperkt.

Leidingen verleggen
Ben je van plan om jouw badkamer te verbouwen? Dan is de kans aanwezig dat de leidingen momenteel niet op de juiste plek liggen. Dit is vaak het geval als de ruimte een compleet andere indeling krijgt. Om het sanitair ook in de nieuwe opstelling te kunnen gebruiken, moet je de leidingen verleggen. Een loodgieter kan dit voor jou doen. Besteed je dit uit aan zo’n vakman? Dan is de kans op een lekkage een stuk kleiner dan wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat. Een loodgieter weet immers precies wat er komt kijken bij leidingen verleggen. Hij sluit de verschillende leidingstukken goed op elkaar aan, waardoor er geen water kan ontsnappen bij bijvoorbeeld de koppelingen.

Sanitair installeren
Ga je jouw badkamer onder handen nemen? Dan kun je ervoor kiezen om de indeling te laten zoals hij is. In dat geval breng je mogelijk alleen nieuwe tegels aan op de vloer en muur en koop je nieuw sanitair. De meeste mensen denken dat zij een toiletpot en gootsteen dan zelf wel aan kunnen. Dat klopt, maar het is niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat een verkeerde aansluiting een lekkage tot gevolg kan hebben. Als je dit risico niet wilt lopen, schakel je een loodgieter in Breda in. Zo’n vakman is vrijwel dagelijks in de weer met sanitair. Hierdoor weet je zeker dat jij er straks zonder problemen gebruik van kunt maken.

Verstopping verhelpen
Iedereen krijgt weleens te maken met een verstopping. Zo kan jouw gootsteen bijvoorbeeld verstopt raken als gevolg van etensresten. Zeepresten en haren zorgen op hun beurt dan weer voor een verstopping van het doucheputje. Als het slechts een kleine verstopping betreft, kun je deze vaak zelf verhelpen. Hiervoor heb je vaak al voldoende aan een ontstopper. Je kunt eventueel ook ontstoppingsmiddel of een ontstoppingsveer gebruiken.

Lukt het je zelf niet om een verstopping te verhelpen? Ga dan niet eindeloos door. Als je dit wel doet, wordt het probleem mogelijk alleen maar erger. De verstopping kan namelijk verder de afvoer in schieten. Een loodgieter kan jou dat geval van dienst zijn. Hij beschikt over de juiste hulpmiddelen om een verstopte afvoer snel te ontstoppen. Hierbij richt hij geen schade aan, waardoor er naderhand geen lekkage ontstaat.