Ben je toe aan nieuwe gordijnen, maar weet je niet welke je moet kiezen of welke het beste in huis passen? Dat kan ik me voorstellen en daar ga ik je mee helpen! Lees hier 3 tips bij het kiezen van de juiste gordijnen. 

 

Waar begin je? 

Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is of je licht doorlatende gordijnen wil of helemaal verduisterend. Ditzelfde geld als je wil gaan voor rolgordijnen, luxaflex etc. Als je het antwoord op deze vraag hebt kunnen we doorgaan. We gaan nu kijken wat je wil hebben. Kies je voor gordijnen, melkfolie, rolgordijnen, luxaflex inbetweens noem maar op. Je kunt deze o.a. krijgen bij Gordijnen Groningen.  

  

De kleur van je gordijnen  

Je hebt natuurlijk verschillende soorten gordijnen. Zo heb je dus luchtdoorlatende en verduisterende. Als je hieruit een keuze hebt gemaakt begint de kleur en/of patroon. Pas dit vooral aan op de rest van je interieur. Het moet wel bij elkaar passen. Wel moet het zo zijn dat je de gordijnen voor een wat lange tijd kan gebruiken dus als je kiest voor een felle kleur, moet het ook bij een andere kleur interieur mooi zijn. Ik zou daarom altijd gaan voor een neutrale kleur gordijnen.  

 

De maten van je ramen  

Verder moet je natuurlijk ook kijken naar de grootte van het raam, heb je een heel groot raam tot aan de vloer, dan zul je deze hellemaal moet opvullen. Maar heb je een klein raampje dan worden gordijnen meestal lastig en kun je beter gaan voor rolgordijnen of zelf melkfolie. Dit is folie, waardoor andere vanaf buiten niet naar binnen kunnen kijken, maar het laat wel licht door. Zo heb je dus wel privacy.  

 

Als je de dan uiteindelijk hebt gevonden kun je ze gaan stellen. De meeste gordijnen kun je op maat laten maken. Mocht dit niet zo zijn kun je ze ook altijd nog zelf op maat maken, dit is erg makkelijk. Als ze eenmaal hangen kun jij genieten van de mooie sfeer en de privacy. Hoe fijn is dat?