Heb jij een chalet aangekocht waarvan de gevel achteraf gezien toch niet zo mooi is als je van tevoren gedacht had? Of heb je een chalet en twijfel je of je gevel nu echt toe is aan vervanging of gewoon een flinke onderhoudsbeurt nodig heeft? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je hoe je kunt zien of de gevel écht toe is aan vervanging en geef ik je tips voor als dit het geval is.

Waaraan kun je zien dat je gevel toe is aan vervanging?

Vaak merk of zie je het vanzelf als jouw gevel toe is aan vervanging. Wanneer er bijvoorbeeld veel rotte plekken zijn ontstaan op de gevel of het chalet niet meer vocht en kou bestendig is, dan is het tijd om hier eens goed over na te denken. Een verouderde gevel kan het recreatie plezier flink verminderen. Problemen als lekkage en hoge stookkosten nemen namelijk al snel de overhand en dat is zonde als je er eigenlijk komt om te genieten. Het kan ook zijn dat de gevel er enkel niet meer mooi uitziet of dat de kleur toch niet helemaal jouw ding is. De kleur kan na een aantal jaren vervaagd zijn door de lichtstralen. Dit kan in principe geen kwaad, maar heeft wel invloed op de uitstraling van je gevel. Ook in dit geval kun je kiezen voor het vervangen van de gevelbekleding. Het is dus vooral een kwestie van goed opletten en bepalen of jij vindt dat jouw gevel toe is aan vervanging, of dat deze nog wel een paar jaar mee kan.

Toch vervangen? Kies voor kunststof gevelbekleding

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is voor vervanging van de gevelbekleding, dan is het vooral belangrijk om te kiezen voor de juiste gevelbekleding. Je wilt er tenslotte weer een lange tijd van kunnen profiteren. Een belangrijke tip is om te kiezen voor kunststof gevelbekleding, zoals bijvoorbeeld Profex gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding is een duurzame vorm van gevelbekleding welke een lange levensduur heeft. Daarnaast is het onderhoudsarm, waardoor je er weinig tot niks aan hoeft te doen. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken door het met een doekje af te nemen en de kleur van de gevel blijft lang mooi. Hierdoor heb je er lang plezier van en hoef je niet over een aantal jaar weer je hele gevel aan te passen.