Een dakkapel is een uitbouw dat wordt toegepast op een schuin dak. Dit zorgt ervoor dat er een sta ruimte ontstaat op de bovenste verdieping van je woning en heeft daarnaast nog veel meer fantastische voordelen voor jouw leefruimte en jouw woning. Ben jij benieuwd wat een dakkapel jouw woning allemaal kan bieden? Lees hier de 3 grootste redenen waarom een dakkapel ideaal is voor jou. 

#1 Win extra ruimte 

Een dakkapel is een uitbouw waardoor je schuine dak recht wordt getrokken. Zo ontstaan er veel meer mogelijkheden voor de bovenste ruimte van jouw woning. Zo kan de zolderruimte niet alleen gemakkelijker schoon worden gehouden, maar kan de ruimte ook worden gebruikt als extra kamer. Mensen kiezen er dan ook vaak voor om in plaats van te verhuizen een dakkapel aan te schaffen om zo meer ruimte in huis te creëren. Zo lijkt een dakkapel een kleine aanpassing, maar maakt het echter een enorm verschil in je huis. 

#2 Waardevermeerdering 

Wanneer je toch wilt verhuizen, is er een grote kans dat je huis op hogere waarde wordt geschat door middel van de dakkapel. Heeft het huis nu 4 slaapkamers door de uitbouw, dan kan een gezin met twee kinderen nu ook hun ogen op jouw huis laten vallen en meer bieden. Dit allemaal doordat er een nieuwe ruimte is gecreëerd. 

#3 Meer licht en beter uitzicht 

Een uitbouw is erg functioneel, maar kan daarnaast ook worden aangeschaft voor de extra hoeveelheid licht dat in jouw woning valt. Dit kan een groot verschil maken voor jouw ruimte, want naast het extra daglicht dat je woning krijgt (dat sowieso fijn is) oogt je kamer ook ruimtelijker en overzichtelijker. Daarnaast zorgt een dakkapel ervoor dat je een geweldig uitzicht hebt over de gehele omgeving van je woning. Dit is iets wat je huis leuker en bovendien waardevoller maakt.  

Wanneer heb je een vergunning nodig voor een dakkapel 

In een aantal gevallen is het niet mogelijk om een dakkapel te kunnen bouwen zonder een vergunning. Daarbij zijn er eisen gesteld, waar de woning aan moet voldoen. Zorg er altijd voor dat je zo’n vergunning krijgt, voordat je een sloopbedrijf in de armen neemt. Daarbij moet er ook een vooronderzoek worden verricht door een bedrijf om eventueel toekomstige problemen te vermijden. Soms is het namelijk eerst nodig om asbest te verwijderen.