In veel woningen is de trap een bepalend onderdeel van het interieur. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat veel woningbezitters ervoor kiezen om hun trap te renoveren met overzettreden. Maar welke mogelijkheden zijn er en hoe werkt een traprenovatie met overzettreden precies? Frank van MALAXO Traprenovaties legt het voor ons uit.

 

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden zijn nieuwe traptreden die over de oude kale traptreden heen geplaatst worden. Deze overzettreden kunnen in diverse materiaalsoorten aangeleverd worden. Denk hierbij aan PVC, houten en laminaat overzettreden. Kies je voor kwalitatieve laminaat, dan kom je de term HPL/CPL tegen. Deze laminaatsoort is van hogere kwaliteit dan het standaard laminaat. De kwaliteit zit in de toplaag. Deze is bij HPL/CPL kras- en slijtvast. Zo kunnen de traptreden tegen een stootje en blijft het water er bovenop liggen.

 

Hoe werkt een traprenovatie?

Een trap laten renoveren kan op verschillende manieren. De werkwijze van MALAXO Traprenovaties is een werkwijze zonder hak- en breekwerk. Dit komt omdat een trapadviseur op voorhand langskomt bij de klant om de trap de bekijken en in te meten. De meeste traptreden kunnen dan al op maat gemaakt worden en snel op locatie geplaatst worden. Een volledige traprenovatie is doorgaans binnen een dag opgeleverd.

 

Er is meer dan alleen een trap

Een traprenovatie kan in allerlei soorten en maten, maar naast de traptreden is er ook de mogelijkheid om een bijpassende RVS trapleuning te plaatsen, LED-verlichting in de traptreden te installeren en zelfs de overloop in dezelfde stijl mee te laten renoveren. Voorbeelden zien? Klik hier voor inspiratie van traprenovaties.

 

Goed advies is het halve werk

Vooraf willen mensen vaak weten wat een traprenovatie kost. Dit is op afstand lastig in te schatten. Daarom heeft MALAXO Traprenovaties de mogelijkheid om vrijblijvend een trapadviseur aan huis te laten komen. De trapadviseur kan zo de situatie en de wensen beoordelen en de trap perfect inmeten. Aan de hand daarvan is een offerte op maat zo gemaakt.