De meeste mensen hebben de term isolatieglas als vaak eens voorbij horen komen. Maar is isolatieglas nu hetzelfde als dubbel glas en welke soorten isolatieglas zijn er allemaal op de markt? In dit artikel bespreken we samen met Eric van Glasservice Direct dit onderwerp.

 

Allereerst: wat is isolatieglas nu eigenlijk?

De naam zegt eigenlijk al wat voor glassoort het is. Een glastype dat beter isoleert dan enkel glas. Isolatieglas is een ander woord voor dubbel glas. Eigenlijk is het hetzelfde, maar voorheen had je alleen enkel glas en dubbel glas. Tegenwoordig zijn er steeds meer kwaliteitsniveaus van dubbel glas, wat onder de noemer isolatieglas wordt gebracht.

 

Isolatieglas zijn twee glasplaten met een dun laagje lucht er tussenin. Deze lucht zorgt voor extra isolatie. Hierdoor isoleert het beter dan bijvoorbeeld enkel glas.

 

HR++ glas en Triple glas

Als je tegenwoordig nieuwe kozijnen laat plaatsen worden deze standaard geplaatst met HR glas. Dit is een glassoort wat vergelijkbaar is met dubbel glas, maar een heel dun laagje metaal bevat. Dit isoleert beter en zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft in de winter. Dit zorgt direct voor een lagere energierekening!

 

Naast standaard HR glas, is er ook nog Triple glas (HR+++). Zoals de naam het al zegt wordt er bij Triple glas gebruikt gemaakt van drie lagen, voor een optimale isolatie. De voordelen hiervan zijn dat de besparing op de energiekosten hoger zullen zijn. We moeten we erbij vermelden dat Triple glas een behoorlijk dure investering is. Kies je ervoor om voor lange termijn te investeren in een woning, dan is Triple glas een juiste keuze.

 

Nieuw glas bestellen en plaatsen?

Bent u van plan om binnenkort nieuw isolatieglas te laten plaatsen? Let dan goed op bij welk bedrijf u dit gaat doen. Eric is glaszetter in Amsterdam en heeft als tip om eerst minimaal drie offertes naast elkaar te leggen. Bekijk goed wat de glaszetter in rekening brengt (voorrijkosten, afvoerkosten oud glaswerk, etc.) en zoek enkele recensies online op. Zo weet je zeker dat je de klus uitbesteed aan de juiste glaszetter.