Zonnepanelen, we zien ze steeds vaker terugkomen. Dat is niet gek, want de kostprijs is afgelopen jaren ook flink gedaald. Wil jij graag je steentje bijdrage aan een duurzamere leefomgeving? Twijfel je nog over de aanschaf van zonnepanelen? Dan vind je hier alle voordelen op een rijtje die zonnepanelen met zich meebrengen! Twijfel niet langer en lees snel verder.

Milieuvriendelijk

Misschien wel het meest belangrijke pluspunt van zonnepanelen is dat ze goed zijn voor het milieu. Bij het opwekken van zonne-energie komt namelijk geen co2-uitstoot kijken. Zoals wel het geval is bij fossiele brandstoffen. Daarnaast is de zon een duurzame energiebron, want zonne-energie kan nooit opraken. Zo kan dus iedereen gebruik maken van energie van de zon!

Besparen op je energie kosten

Zonnepanelen zijn natuurlijk een dure investering, maar je kunt er flink mee besparen op je energierekening! Je hoeft namelijk minder energie van de netstroom te gebruiken, doordat je je eigen energie opwekt middels de zonnepanelen. Energie is vaak een grote kostenpost in onze vaste lasten, dus als je hierop kunt besparen is dat mooi meegenomen! Hierdoor kun je de investering van je zonnepanelen al binnen 10 jaar terug verdienen.

Weinig onderhoud

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig als ze eenmaal op je dak liggen. Waarschijnlijk zal je leverancier van de zonnepanelen je vertellen dat ze geen onderhoud nodig hebben, maar dat is niet helemaal waar. Een flinke regenbui kan de zonnepanelen inderdaad goed schoon spoelen, maar door eens per jaar een schoonmaakbeurt wordt er 3 tot 5% meer rendement behaalt! Dat is toch de moeite om die onderhoudsbeurt eens per jaar uit te voeren.

Je huis wordt meer waard

Het laten installeren van zonnepanelen zorgt voor een waardevermeerdering van je woning! Het is namelijk een groot voordeel voor kopers wanneer het huis al zonnepanelen heeft, wanneer ze deze willen kopen. Dus mocht je ooit willen verhuizen en je huis in de verkoop doen, dan kun je een hogere prijs vragen!