Heftrucks zijn een van de krachtigste machines voor industriƫle en logistieke bedrijven. Of het dan nou gaat om het verplaatsen van zware ladingen in een magazijn of op het bouwterrein, heftrucks kunnen veilig objecten tillen die mensen dus niet kunnen dragen, waardoor ze dus onmisbaar zijn op elke werkplaats en zo maakt het dus niet of je heftrucks tweedehands koopt of dat je gebruikte heftrucks inkoopt.

Soorten heftrucks

Er dus een grote keuze uit soorten en modellen en die kan je dus uiteraard vinden in heftrucks tweedehands en al gebruikte heftrucks die je inkoopt. Maar zo bestaat er dus voor ieder lading of verschillende soorten werkzaamheden een specifieke heftrucks. De volgende typen specifieke heftrucks zijn het meest voorkomende in de markt: een voorlader, een stapelaar, een vorkheftruck, hoogbouwtruck en zo heb je nog veel meer soorten die op de markt daardoor komen.

Maar wat is het precies?

Een heftruck is een klein industrieel voertuig met aan de voorzijde een hefplatform dat omhoog en omlaag kan worden bewogen. Het hefplatform kan onder een lading worden geplaatst om deze op te tillen of om te verplaatsen. Heftrucks voldoen aan de behoeften van verschillende bedrijfstakken, waaronder magazijnen en andere grote opslagfaciliteiten. De meeste gebruikte heftruck is een vorkheftruck.

Heftrucks worden aangedreven door een elektrische accu of door verbrandingsmotoren. Bij sommige vorkheftrucks zitten de bestuurder terwijl ze de machine bestuderen en bedienen, terwijl bij andere de bestuurder misschien moet wel staan. Zo zijn er dus ook verschillende soorten manier om een heftruck te gebruiken en te besturen. De machines worden overal in de industrie op grote schaal gebruikt voor het vervoer van materialen en goederen.

Een heftruck is dus eigenlijk een hele fijn werkmiddel en neemt uiteraard ook werk uit handen, want sommige materialen en goederen vallen niet te tillen door de mens zelf. Ben je dus nieuwsgierig naar een heftruck neem dus zeker een kijkje of het allemaal voordelig is. Een heftruck kan je dus als gebruikte heftrucks inkopen, maar ook heftrucks als tweedehands.