Er wordt vaker gezegd dat een cv-ketel eigenlijk het kloppende hart van een woning is. Dit is ook zeker waar, want een cv-ketel zorgt ervoor dat er warmte in jouw woning is. Denk aan het warme water waar je van geniet tijdens het douchen en de warmte van een verwarming. Zonder een goedwerkende cv-ketel kan je niet genieten van deze dingen. Het is dus belangrijk dat een cv-ketel goed wordt onderhouden. Hieronder kan je wat meer informatie lezen over cv-ketel onderhoud. 

Belang van onderhoud

Misschien vraag je je nu af waarom je de cv-ketel zou moeten onderhouden. Daar zijn een aantal redenen voor te bedenken. Ten eerste zorg je ervoor dat de cv-ketel veel langer meegaat. Op het moment dat er iets dreigt kapot te gaan, kan dit meteen worden aangepakt. Ten tweede is een goed onderhouden cv-ketel natuurlijk een stuk veiliger. Je bent er zeker van dat er niets mis is met de cv-ketel en dat is belangrijk. Ten derde verklein je dus de kans op een storing en kan je altijd genieten van warmte in jouw huis.

Onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je zekerheid hebt dat de cv-ketel wordt onderhouden. Hiernaast heb je een garantieperiode waar je gebruik van kan maken. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt bij het afsluiten van een onderhoudscontract. Er zijn namelijk verschillende soorten onderhoudscontracten waar je uit kan kiezen. Kijk in het overzicht kosten zoofy voor meer informatie als je geïnteresseerd bent in een onderhoudscontract. 

Kosten voor onderhoud

Er zijn een aantal kleine dingen die jij zelf zou kunnen doen voor het onderhouden van de cv-ketel, maar toch moet de onderhoudsbeurt echt door een monteur worden uitgevoerd. Daar komen enige kosten bij kijken en daar moet je rekening mee houden. Wat kost cv-ketel onderhoud? Dat is afhankelijk van de soort onderhoudsbeurt die je kiest. Wil je een simpele onderhoudsbeurt om de twee jaar? Dan zullen de kosten tussen de €50,- en €90,- zijn. Het is in ieder geval altijd goed om met de monteur de kosten te bespreken en vast te leggen. 

Zelf onderhouden

Het werd al even eerder benoemd, maar er zijn een aantal dingen die jij kan doen om de cv-ketel zelf te onderhouden. Zo kan jij bijvoorbeeld de waterdruk van de cv-ketel regelmatig controleren. Als de waterdruk niet klopt, is het belangrijk om actie te ondernemen om onder andere lekkages te voorkomen. Daarnaast zou je de cv-ketel kunnen ontluchten. Hierdoor verdwijnen de luchtbellen, want die horen niet aanwezig te zijn in de cv-ketel. Hiermee draag je toch nog bij aan een goede cv-ketel onderhoud.