Heb je een klein kantoor en weet je niet zo goed hoe je deze moet inrichten? Geen probleem! Wij helpen je alvast op weg. Een klein kantoor is ontzettend effectief, mits de inrichting goed is. Kasten zijn handig om allerlei spullen in op te bergen, maar het neemt wel veel ruimte in beslag. En heb je die grote vergadertafel wel echt nodig? Of is het slechts een opvulling van de eigenlijk al te kleine ruimte? In deze blog lees je een aantal tips die je helpen bij het inrichten van je kleine kantoor! 

  1. De indeling 

Voordat je aan de slag gaat met het inrichten van je kantoor, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften en uitdagingen van de medewerkers en het bedrijf. Daarnaast moet je ook rekening houden met de cultuur, persoonlijkheden, verschillende werkstijlen en het budget van het bedrijf. Maak daarom eerst een juiste indeling van alle kantoormeubels die je daadwerkelijk nodig hebt en vraag om input van alle collega’s. 

  1. Kleinere bureaus

Je hoeft echt niet altijd en overal grote bureaus te plaatsen. Er zijn ook genoeg mooie, ondiepe bureaus te koop voor kleinere ruimtes. Eigenlijk heb je niet eens veel ruimte nodig! Combineer je bureau vervolgens met wandplanken die je op maat laat zagen. Deze bevestig je vervolgens heel eenvoudig aan de muur. 

  1. Creëer genoeg daglicht 

Onze creativiteit wordt beperkt wanneer er niet genoeg daglicht naar binnen komt in de kantoorruimte. Door een tekort aan daglicht wordt je sneller vermoeid, waardoor je concentratie afneemt. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor. Hierbij is het belangrijk om geen grote planten neer te zetten voor de ramen. Plaats je bureau zo in je kantoor dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Je kantoor zal gelijk ruimer aanvoelen! 

  1. Glazen wanden voor meer openheid 

Tegenwoordig worden er steeds meer glazen wanden geplaatst in een moderne kantoorinrichting. Hoewel zo’n glazen wand zorgt voor minder privacy, zorgt het er wel voor dat het kantoor groter lijkt. Met glazen wanden ben je betrokken met de ruimte naast je. Daarnaast komt er ook meer licht in de ruimte, wat weer voor meer openheid zorgt. 

 

  1. Creëer flexibele werkplekken 

Moderne kantoorinrichtingen zijn vooral kenmerkend in hun flexibiliteit. Vandaag de dag wordt er niet meer alleen gekeken naar het feit dat je een werkplek hebt, maar ook echt naar wat je aan de werkplek gaat doen. Daarom worden er steeds vaker flexibele werkplekken in het leven geroepen. Het idee van dit ‘agile’ werken is het creëren van een werkomgeving die de productiviteit en effectiviteit van werknemers verhoogt, afhankelijk van de taak die ze hebben.