Het kopen van een woning is tegenwoordig niet meer één van de makkelijkste dingen die er is. De woningmarkt in Nederland is namelijk redelijk vol. Toch worden er nog wel huizen verkocht en te koop aangeboden. Zo ook in de stad Groningen. Waarom een woning kopen in Groningen? Meer hierover lees je in dit blog!

Informatie over Groningen

Als Hanzestad maakt Groningen deel uit van het Noord-Duitse handelssysteem, maar werd later het regionale marktcentrum. Daarna ontwikkelde Groningen zich gaandeweg tot een invloedrijk machtscentrum. In de 15e eeuw, toen het op zijn hoogtepunt was, kon het als een stadstaat worden beschouwd. Sinds de tijd van de Republiek was Groningen nominaal een deel van Nederland. Voordat het de Franse tijd was, was Groningen echter een autonome stad en regeerde het de meeste delen van de provincie. Na de Franse periode werd aangenomen dat de stad niet langer de dominante stad binnen de provincie was.

Groningen was een stad met 23.000 inwoners in 1795 en is hierna uitgegroeid tot een stad met ongeveer 100.000 inwoners in 1930. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd er gevochten in Groningen en na de bevrijding van 1945 ging een groot deel van het centrum in as op. Tegenwoordig kan Groningen worden omschreven als een stad met diverse industrieën en handel. Groningen kan ook worden omschreven als een grote studentenstad. Daarover wordt straks meer verteld. Houd je van gezelligheid of wil je dat je kinderen dicht bij school wonen? Dan is het kopen van een woning in Groningen zeker een goede optie.

Hierom moet je een woning kopen in Groningen

Als je in Groningen een woning koopt, dan kun je veel leuke dingen bezichtigen. Zo heb je het Noorderplantsoen, dit is een prachtig park gelegen in het midden van de stad. Vroeger werd hier pittig oorlog gevoerd, alleen dat is al lang niet meer het geval. In het park kun je helemaal tot rust komen. Hieronder staan nog een paar leuke dingen die Groningen te bieden heeft:

  • Groningse hofjes
  • Het Groninger museum
  • De Martinitoren
  • Forum in Groningen
  • Vismarkt
  • Prinsentuin

Waarom een woning kopen in Groningen? Als je nog niet genoeg overtuigd bent,

heeft Groningen ook nog een uitbundig cultureel leven. Zo heeft Groningen de stadsschouwburg. Deze ligt aan de Turfsingel. Ook zijn de Oosterpoort, Vera en het Grand Theatre aan de grote markt erg populair. Ieder jaar wordt op de tweede zaterdag van de maand Januari het Noorderslag-festival georganiseerd. Tijdens dit festival wordt de Nederlandse Popprijs uitgereikt!

 

De studentenstad van Nederland

De stad Groningen wordt gekenmerkt als één van de grootste studentensteden in Nederland. De stad heeft een hogeschool en een universiteit. De universiteit in Groningen is de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). Deze universiteit werd in 1614 opgericht als Academie en is daardoor de op één na oudste universiteit van Nederland. Deze universiteit heeft zo’n 35.000 studenten. De hogeschool heeft nog eens 26.000 studenten. Samen zijn dit meer dan 50.000 studenten!

Door het grote aantal studenten is de binnenstad van Groningen altijd gezellig. Zo zijn er veel terrasjes en eetgelegenheden waarvan je kunt genieten. Is een terrasje niet genoeg en wil je nog uitgaan? Dat kan ook! Groningen heeft veel verschillende uitgaansgelegenheden die worden gekenmerkt door de gezellige sfeer. Alle kroegjes en clubs liggen praktisch in één straat. Dit is de welbekende Poelestraat, ook liggen er nog clubs in de aangrenzende Peperstraat.