Een loods is een ideale plek voor ieder bedrijf voor de opslag van spullen, het beginnen van een warenhuis om de voorraad van een webwinkel uit te verkopen, of bijvoorbeeld als werkplek voor de industrie. Er zijn heel wat toepassingen waarbij bedrijven het laten bouwen van een loods kunnen overwegen. Het is goed om van tevoren te weten wat de te verwachten kosten van het bouwen van een loods kunnen zijn. Dat is overigens niet meteen te zeggen; de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken.

Wat kost het bouwen van een loods?

Het bouwen van een loods kan zo’n 90 euro euro per vierkante meter kosten voor een standaard loods zonder al te veel voorzieningen. Zo’n loods is dan niet geïsoleerd. wie een geïsoleerde loods wil, betaalt uiteindelijk meer voor de bouw ervan. Daarnaast spelen ook het gebruikte materiaal, de gewenste grootte van de loods en andere kosten zoals arbeidsuren mee in het uiteindelijke bedrag dat voor de bouw van een loods betaald moet worden.

Geïsoleerd of ongeïsoleerd?

Een loods hoeft niet altijd geïsoleerd te zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de opslag van spullen. In zulke gevallen maakt het niet uit of het er lekker warm is of niet. Maar als er regelmatig gemerkt moet worden, is een geïsoleerde loods toch een goed idee. Dat bespaart uiteindelijk ook op de gas- en stroomkosten. Een niet geïsoleerde loods laten bouwen kost ongeveer 90 euro per vierkante meter. Een geïsoleerde loods kost ongeveer 125 euro per vierkante meter.

Extra voorzieningen

Bij een bedrijfsloods bouwen is het nodig om te kiezen voor extra voorzieningen. Behalve de isolatie denken we dan bijvoorbeeld ook aan het laten installeren van verlichting of verwarming. Dat kost meer tijd en dus meer geld. Om te besparen op de kosten van elektriciteit is het ook mogelijk deze zelf op te wekken aan de hand van zonnepanelen. In zo’n geval is het ook mogelijk om het kantoor in de loods in te bouwen.

Ingebouwd kantoor

Bij het bouwen van een loods kan er rekening worden gehouden met het inbouwen van een kantoor. Het kantoor zit dan in de loods ingebouwd. Op die manier is het mogelijk om meer te besparen op de bouwkosten. Geen enkele loods is hetzelfde en dat is dan ook de reden waarom een absolute prijs noemen niet meteen mogelijk is. Bij het berekenen van de kosten moet er ook rekening worden gehouden met de gekozen materialen. Daardoor kunnen de prijzen per vierkante meter iets oplopen of juist goedkoper uitvallen dan van tevoren gedacht.