Spuitgieten is een techniek om kunststof een bepaalde vorm te geven. Granulaat van de kunststof wordt gesmolten en geïnjecteerd in de holte van een matrijs wat in de vorm is van de vorm waar de klant voor heeft gevraagd. Als het materiaal is afgekoeld, dan stolt het kunststof en krijgt de matrijs de juiste vorm aan. 

Hoe gaat het te werk?

Spuitgieten is zoals gezegd een techniek om kunststof een bepaalde vorm te geven. Tijdens het proces verhit het bedrijf kleine korrels kunststof en hierdoor kunnen ze zich plastificeren. Vervolgens worden de verhitte massa in een matrijs geplaatst, waardoor het materiaal de vorm aanneemt van de matrijs. Door de matrijs vervolgens te laten afkoelen, stolt het kunststof en zo wordt dus het product vervaardigd. Er zijn veel kunststoffen die gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van kunststof producten, dus een klant kan kiezen uit een diepe assortiment van kunststoffen. Bekijk meer informatie op de website van spf.nl

Werkwijze bij kunststof spuitgieten

Kunststof producten op maat wordt gemaakt in nauw onderling overleg met jou als opdrachtgever. Het bedrijf denkt met je mee en bepaalt op basis van je wensen welke kunststoffen, welke vorm en welke techniek er nodig is om de juiste product vorm te geven. Als je van plan bent om het product buiten te gebruiken en de intensiteit waarmee het kunststof product gebruikt wordt, zijn dit allemaal bepalend voor de keuze in materiaal gebruik. Met behulp van een groot netwerk aan specialisten, kan het bedrijf de stress van je afzetten door het proces van A tot Z op hunzelf te nemen: vanaf het ontwerp van de matrijs tot het regelen van de logistiek van het product. Omdat veel mensen geen idee hebben hoe kunststof spuitgieten in zijn werking gaat ligt het hele verloop van de proces bij het bedrijf.

Kosten voor kunststof spuitgieten

Kosten verschillen per product, want iedere klant heeft andere wensen en wilt het product voor iets anders gebruiken. Aan de hand van de wensen en doelen van de klant wordt er naar de juiste materialen gekeken en de hoeveelheid kunststof dat er nodig is om geproduceerd te worden. Kunststof wordt nog verhit, dus dat wordt ook nog meegerekend bij de kosten en zo kan de kosten van ieder product anders zijn.