Tijdens het opruimen kom je erachter dat je eigenlijk meer spullen hebt dan je zelf wist. Daardoor heb je ruimte tekort in huis. Veel mensen leggen de spullen die ze tijdelijk niet meer nodig hebben op zolder. Maar wat als je een huis zonder zolder hebt, of als deze al vol is? Dan kan het overwegen van een opslagruimte huren een goede keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan een opslagbox. Maar er zijn meer handige, permanente manieren om je ruimte uit te breiden.

Opties voor meer opslagruimte

Als je opslagruimte nodig hebt, zijn er verschillende manieren om eraan te komen. Je hebt niet alle spullen meteen nodig. Deze kun je dan beter tijdelijk opslaan, als je zeker weet dat je de spullen later nog gaat gebruiken. Spullen opslaan die je nooit meer nodig hebt, heeft geen zin. Dan kun je er beter voor kiezen om de spullen weg te doen of te doneren aan een goed doel. Maar als je echt ruimte te kort komt omdat je in een kleine woning woont, hebben wij nog een paar goede opties.

Gebruik een (zelfbouw)loods

Het gebruik van een loods is een goede manier om snel aan meer opslagruimte te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een loods huren, maar is het ook mogelijk om zelf ruimte te creëren als je bijvoorbeeld een grote tuin hebt. Het opslaan van spullen in een loods is namelijk niet al te goedkoop. Het bouwen van een zelfbouwloods is een stuk goedkoper. Zo kun je meer opslagruimte maken op een plek die je toch al vrij had. Je kunt eventueel de loods ook neerzetten bij de boer of een particulier. Het is dan wel verstandig om van tevoren even afspraken te maken met degene van wie je de grond huurt.

Opslagbox huren

Is een zelfbouwloods iets te duur of te veel ruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om tijdelijk een opslagbox te huren. Veel bedrijven verhuren deze ruimtes. Je kunt daar gemakkelijk je spullen opslaan. Verder krijg je een persoonlijke sleutel, zodat je er zelf zo vaak als je wilt naar toe kunt. Je kunt ook kiezen voor een mobiele opslag, maar dat is nadeliger. De container moet dan iedere keer eerst worden klaargezet. Toch is er wel een reden om de zelfbouwloods alsnog te overwegen; die oplossing is een eenmalige uitgave, terwijl je een opslagbox periodiek betaalt.

Het schuurtje

Wellicht heb je toch meer ruimte dan je denkt. Als je nog een schuurtje achterin de tuin hebt of als aanbouw van de woning, kun je je spullen daar opslaan. Het is dan wel belangrijk om de opslag geordend te houden.