Ben je net verhuisd? Dan zijn er veel dingen die je moet regelen, zoals het verven van je huis. In dit artikel lees je een aantal tips voor het verven van je huis. Zo kan je goed voorbereid beginnen.

 

Schaf de juiste materialen aan

Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt. Je hebt onder andere een verfbakje, een middelgrote verfkast, een kleine verfkwast, roerstokje en schilders tape nodig. Vergeet ook niet afdekfolie-, plastic- of folie aan te schaffen om je meubilair mee te beschermen. 

Koop goede kwaliteit verf. Bij budgetwinkels kan je goedkoop verf aanschaffen, maar dit is meestal geen goede kwaliteit verf. Hierdoor dekt de verf niet goed en bladdert het snel af. Koop bijvoorbeeld goede verf via de website verfwinkel.nl. Als je voor 12.00 uur besteld heb je het zelfs de volgende dag al in huis. 

 

Verven van je muren

Voordat je de muren kunt gaan verven moet je eerst de muren voorbereiden. Hoe doe je dat? Dat hangt af van hoe de muren nu zijn. Hangt er nog behang? Dan moet je dit eerst weghalen. Dit kan je weghalen met een plamuurmes, spons en warm water. Met een behangstomer haal je nog sneller het behang weg. Vervolgens moet je de muur grondig schoon maken met water. Als er nog oude verf op de muren zit moet je de muren ook schoonmaken met verfreiniger. Als de muur goed schoon is vul je beschadigingen, gaten en scheurtjes op. Daarna hoef je alleen nog de muur stofvrij maken. Als de muur droog is kan je beginnen met verven.

 

Verven van radiatoren

Als je een ouder huis hebt is de kans groot dat je radiotoren in huis hebt. Veel mensen vinden dit niet mooi. Gelukkig kan je het iets mooier maken door de radiotoren te verven. Voordat je begint met verven moet je eerst de radiatoren schoonmaken en ontvetten. Daarna schuur je de radiator op. Zorg dat je de radiator goed afplakt. Daarna verf je eerst de verwarming met grondverf en vervolgens verf je de radiator. Gebruik speciale verf voor radiotoren. Je kunt onder andere kiezen uit radiatorlak of hittebestendige verf. Deze verf kan goed tegen warmte. Normale verf kan niet tegen hitte en gaat er hierdoor anders uitzien. Radiotoren moet je regelmatig verven, omdat het kan gaan roesten of vergelen. 

 

Heb je nog geen of weinig ervaring met verven? Ga dan eerst verven met een meer ervaren vriend of kennis. Zo kan je goed de techniek leren van iemand anders. In het echt oefenen met iemand is meestal leerzamer dan alleen het bekijken van een Youtube tutorial.